Ennen kisoja on tapana vahvistaa kontaktit, takaakierrot, jarrutus suhinat....jne..  Tulipahan luvattua kurssilaisille videoida sama
rata minkä hekin ottivat. alussa tein lähdön puomille valssilla niin kuin hekin ja sen jälkeen otin hiljentämällä Vendan vauhtia että tulee lujaa kohti. Valsi sopi kuitenkin paremmin mielestäni siihen. Kepeille yritin takaleikkausta mutta ei toivoakaan. eli siinä Jarruttamalla esteen edessä ja sain linjattua juuri ja juuri kepeille ja pois alta. Sen jälkeen tuli se siivekkeen kierto haastavaksi. Ei tajunut mitä piti tehdä. 
Nyt alkaa sitten teho treeni siivekkeen kiertoon ja niisto ote -treeni.  Niitä näytti olevan noissa 3lk kilpailuissa aika usein. Olen yrittänyt opetella 3lk radan lukua ja ottaa niistä niitä ogelma kohtia ja uusia tilanteita harjoituksen alle. Eli merkkaan ratapiirustukseen värikynällä minkä rata pätkän otan treenin alle ja mitä ohjauksia voin käyttää niissä ja koiran linjausta yritän oppia.
Tänään Elinan treenissä opeteltiin siivekkeen kierto ja niistolla yli. Mitä myös pitää muistaa ettei se koira katoa näkyvistä  cheeky   ja ennakoivat valssit ajoissa ja rintama suunnat ohjauksissa. Mietin vain näitä samoja otetaan uudelleen ja uudelleen. mutta ei vain tunnu menevän omaan kaaliin  indecision  Toivotaan että Elinan hermot kestää. wink  On ne kyllä niin hyviä tunteja ja opetus parhaasta päästä  heart  . 
Jaakotus ja vastakäännöksen ero. Jaakotus menee aina tiukka siivekkeen kierto ja mennään takas päin. Vasta käännöstä voi käytää helpommin eri tilanteisiin radalla missä pitää saada tiukka käännös. Näin sen ymmärsin. Saa Elina korjata jos muistin väärin. Kisoissa olen käyttänyt vastakäännöstä ja on toiminnut. 

video:https://picasaweb.google.com/tiina.nordlund09/VendanTreeni1132012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJz-mMiylZDm0QE&feat=directlink